За нас

Сподели в социалните мрежи:

Екипът на Медия Северозапад е официален кореспондент на „BUlGARIA ON AIR“ за Северозапада. Meдията предлага собствена продукция по отвърдените Европейски стандарти и спазвайки журналистическата етика в материалите си. Екипът на МС е доказал се отбор от професионалисти през годините, реализирал десетки разследвания, инициативи и повдигнал важни теми за обществото, които останалите медии в региона не си позволяват да подхванат.

Медия Северозапад с годините изгради сериозни партньорски взаимоотношения с почти всички национални и регионални медии в страната.

Калин Иванов и Ирена Василева са двигателите на Медия Северозапад!
Събрали се преди няколко години в местна електронна медия, заедно направиха едни от най-запомящите се разследвания в историята на регионалната журналистика.

С разследването си за прозрачността на спорта в Северозапада, Калин Иванов, със съдействието на Програма Достъп до Информация, успя да изсветли публичните средства, които се дават на спортните клубове във Видин. В момента община Видин разработва различна методика за разпределянето на публичен ресурс.

Заради разследването на Калин Иванов за кучешкия приют във Видин, което беше излъчено по BULGARIA ON AIR, както и за кризата в хемодиализния център на Видинската болница, журналистът грабна голямата награда на Български пациентски форум, в категорията „Най-добър тв репортаж“

Ирена Василева пък се появи в медийните среди с грандиозен скандал в читалището в село Извор, където бе разкрила серия нередности около управлението му. По време на предаванията й дори се стигна до бой и съдебни дела. Намеси се дори и Министерството на образованието по случая.

Заедно с Калин Иванов, бяха единствените журналисти, които се осмелиха да покажат грозната страна на духовния живот в региона, когато след смъртта на Видинския митрополит Дометиан, се прокраднаха съмнения за манипулации на вота за нов Видински митрополит. След серията репортажи последваха и масови протести в целия Северозапад.


Атанас Атанасов е главният юрист на Медия Северозапад.
Магистър по право и психология на здравето. Специализирал Защита правата на човека и международно право в Сити университет, Лондон.
Участвал е в редица мероприятия за защита правата на малцинствата и хора в неравностойно положение.

Сега той е част от семейството на МСНЮЗ.

През годините екипът на МС чрез различни инициативи е помагал на различни хора, изпаднали в беда. Защото ние вярваме, че медията има основна функция да е в полза на обществото.

ЕКИП: МСНЮЗ ЕООД