Пребиха с бухалки младо семейство във Видин, задържаха четирима роми

Сподели в социалните мрежи:

Има доказателства за извършеното с изключителна дързост и цинизъм престъпление, съобщиха от прокуратурата

Младо семейство беше пребито с бухалки в центъра на Видин. За часове бяха задържани четирима жители на ромския квартал „Нов път“.

Ден, преди бруталната сцена, Владимир Скорчев се разхождал с двете си деца, близнаци на една годинка. Твърди, че лек автомобил е щял да го блъсне и в отговор той му направил забележка и ударил по капака на колата.

„Той излезе от колата, заплаши ме и каза, че ще си платя“, разказа потърпевшият.

Ден по- късно мъжете, заедно с още една жена, го причакали пред дома му и го нападнали пред очите на семейството му.

„Казах им: изчакайте само да оставя детето, за да не гледа това. Те ми викат: какво дете, ела тук да видиш какво ще стане… Докато се усетих ме удариха с палка в главата“, коментира той.

Съпругата му Кристина взима двете деца и бяга. Нападателите заплашват семейството с убийство.

„След няколко минути, не знам колко продължи всичко това, започнаха да размахват и ножове срещу мен. Всичко това престана, когато съвсем случайно дойде един познат с колата, който застана в средата на цялото това нещо. По някакъв начин ги респектира, не знам какво се случи“, каза Владимир Скорчев.

Според близки на нападателите, те искали да се извинят за разправията. А днес полиция и прокуратура влязоха в ромския квартал на Видин, където живеят биячите. В ареста са 4-ма души с обвинения за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

„Районен съд – Видин е взел най-тежката мярка задържане под стража за трима от обвинените. А жената, която е обвиняема, е с мярка подписка“, съобщи окръжният прокурор на Видин Ваня Ненкова.

И 4-мата наскоро са се прибрали от чужбина и са били под карантина. Разследващите тепърва ще изяснява причините за бруталната агресия.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Може да харесате още...