24 задържани при вчерашната акция на полицията в кварта „Нов път“

СПЕЦАКЦИЯ В НОВ ПЪТ
СПЕЦАКЦИЯ В НОВ ПЪТ
Сподели в социалните мрежи:

Образувани три досъдебни производства и съставени над 30 акта, уточняват от МВР.

Действията са осъществени от служители на ОДМВР-Видин, трите районни управления в областта и Зонално жандармерийско управление-Монтана под надзора на прокуратурата

Четири контролно-пропускателни пункта бяха ситуирани на входно-изходните точки на „Нов път“, един мобилен полицейски екип извършваше проверки в квартала, две КПП-та имаше край Новоселци.
За констатираните нарушения служителите на реда съставиха 23 акта и 37 фиша по Закона за движението по пътищата и 10 акта по Закона за българските лични документи. Униформените връчиха 16 електронни фиша и девет заповеди за прилагане на принудителна административна мярка, и съставиха 37 протокола по чл.65 от ЗМВР.
В хода на операцията са образувани три досъдебни производства. Две от тях по чл. 234 от НК (държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол). Служителите иззеха над 15 кг нарязан тютюн без бандерол. Едно досъдебно производство е образувано по чл.345а, ал.1 от НК (подправяне или заличаване на идентификационен номер на МПС). Заведени са и три преписки – за съхранение на незаконно добита дървесина, държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол и кражба.
По време на акцията с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани 24 души.

Може да харесате още...