Видинският кмет се срещна с актьора Димитър Маринов

Снимка: Община Видин
Снимка: Община Видин
Сподели в социалните мрежи:

Името на българския актьор нашумя с участието му в лентата „Зелената книга“, която спечели „Оскар“ в категорията „Най-добър филм“ през 2019 г. в Холивуд. В него той изпълнява ролята на музикант.

Д-р Цветан Ценков поздрави сърдечно госта и му връчи почетен плакет на Община Видин, а заместник-кметът Борислава Борисова подари от името на ръководството картина със символа на града – средновековната крепост „Баба Вида“. На срещата присъстваха и заместник-кметовете Цветомира Илиева и Десислава Тодорова.
Димитър Маринов разказа спомени от работата си като стажант-актьор във видинския театър в продължение на три години в края на 80-те години на миналия век. Той сподели, че винаги ще се чувства свързан с това място, откъдето тръгва професионалната му кариера.
Популярният актьор, който е носител на престижната награда на Националния фестивал на САЩ „High school“ и работи повече от 20 години като режисьор на мюзикъли за деца и младежи зад океана, заяви желание да съдейства за реализирането на бъдещи творчески фестивали и изяви с международно участие във Видин. Кметът за пореден път изрази убеждението си, че нашият град има потенциал да се превърне в център на театралното изкуство не само в регионален, но и в национален мащаб.

Източник: Пресцентър Община Видин

Може да харесате още...