17 нови случая на коронавирус у нас, от тях 2 са във Видин

генерал Мутафчийски
Сподели в социалните мрежи:

Това съобщиха от Националния оперативен щаб. За последните 24 часа има 53-ма нови излекувани в страната.
Общият брой на заразените е 2477.

1378 са активните случаи в страната. Активните области са 6. От новите случаи 6 са в София, от които 1 в болница и 5 амбулаторни, Пазарджик има 4, Видин – 2, Шумен – 2, Сливен – 1, Хасково – 1, Ямбол – 1“, заяви председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Под 200 вече е броят на хоспитализираните случаи у нас.

53 са новите оздравели.
За денонощието няма регистрирани нови случаи на заразени с COVID-19 деца. Медицинска сестра от Ямбол е заразена с COVID-19. Това е втората медицинска сестра за два поредни дни.

САЩ остават на първо място по заразени от COVID-19. На Балканите епидемията отслабва – в Турция са регистрирани 1035 нови случаи, общо в страната са 159 797. В Румъния – 165 нови случаи, общо с COVID0-19 са 18 594. В Сърбия – 48 новозаразени са докледвани за денонощието, наблюдава се положителна тенденция. В Гърция има едва 11 нови случаи на коронавирусна инфекция, в Босна и Херцеговина – 19, в Хърватия няма нови заразени, в Северна Македония – 25, в Албания – 21 нови регистрирани случаи за денонощиет
Контролът върху кланиците никога не е спирал. Храната не е съществен фактор за предаване на вируса, особено след термична обработка, заяви доц. Кунчев.
По думите му тенденцията е стабилна към намаляване на случаите на коронавирус.

Няма да отпадне скоро мярката за носенето на маски. Тази мярка ще остане много дълго време, допълни той.

В момента няма много активни огнища на заразата в страната.

Може да харесате още...