Поклон пред паметта на Ботев

Сподели в социалните мрежи:

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова поднесоха венец пред паметника на Христо Ботев в града. Днес отбелязваме 144 години от гибелта на гениалния поет и революционер и отдаваме почит на всички онези достойни българи, които дават живота си в борбата за свобода и независимост на Родината ни.
В памет на героите венци и цветя бяха поднесени също от името на народния представител Владимир Тошев, от името на областния управител Момчил Станков, от началника на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, Общинския съвет, Видинска Света митрополия, Военното окръжие, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, от служители в Общинската администрация, представители на културни институции, сдружения, училища, граждани.
Точно в 12.00 часа всички присъстващи сведоха глава под звука на сирените, в знак на преклонение пред делото на Ботев и на загиналите за свободата на България.
Заради извънредната обстановка, свързана с епидемията от коронавирус, тази година Община Видин не организира обичайната масова церемония с участието на ученици от всички видински училища.

Източник: Пресцентър на община Видин

Може да харесате още...