Красимир Янков: Нинова стимулира личните разпри в БСП, за да изглежда слаба партията

Сподели в социалните мрежи:

Корнелия Нинова застана срещу мнозинството от парламентарната група на БСП. Повече от половината народни представители поискаха да имат право да правят промени в ръководството на групата. Нинова отказа целенасочено. Това е демонстрация за силово налагане на волята й.“ Това каза по ТВ „Европа“ народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков. Според него, Нинова стимулира личните разпри и БСП изглежда разединена и отслабена.

„Така се отклонява вниманието на членовете на партията от важните обществени теми“, категоричен беше той.

Според Красимир Янков по време на пандемията БСП се е самоизолирала и не е предложила важни за хората политики. В резултат на това, доверието в лявата партия се е сринало до 12%.

„За моя изненада, това не стресна нито председателя, нито ръководството. Не са обсъждани причините за този срив и какви действия да предприемем, за да се преодолее недоверието в БСП.“

Народният представител информира, че до този момент не е представен отчет на работата на ръководството на партията за изтеклия му мандат. „Явно трябва да се стигне до самоконтрол от колективните органи, да се свика работна група, която да установи какви са натрупаните задължения на БСП и как ще функционира при това тежко финансово състояние.“

„Честността на преките избори е заплашена. На следващия Национален съвет ще предложа да бъде освободена Изборната комисия, защото е превишила правата си. Трябва да се гарантира равнопоставеност между кандидатите и спазване на изборните правила“, категоричен беше народният представител.

Красимир Янков коментира и лошата коалиционна култура на настоящото ръководство на БСП, както и че следващото трябва да върне доверието на партиите от левия политически спектър.

Източник: novapress.bg

Може да харесате още...