Новата схема 230/40: Независими и „зависими“ минаха в отбора на ГЕРБ – Видин (видео)

Сподели в социалните мрежи:

234 души бяха приети в структурата на ГЕРБ-Видин по време на партийно събрание в крайдунавския град. Те получиха своите партийни карти от членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев и Красимир Велчев. Партийното събрание във Видин се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки, осигурени бяха маски и дезинфектанти за всички присъстващи.

След скандала с напусналите от ГЕРБ във Видин, местната структура отвърна с двойно повече активисти. Според Националното ръководство, въпреки напрежението – всичко било точно!

Томислав Дончев – вицепремиер
„Ама това… да станеш член на една политическа сила, а след това да напуснеш е нещо нормално! Динамика!“

Именно динамиката доведоха 234 души към новата листа от симпатизанти на ГЕРБ. Сред тях са както до вчера независими, така и подкрепени от ГЕРБ на местните избори, а от днес официално под шапката на управляващите. А от ръководството на партията си обясняват напускането на членове така:

Томислав Дончев – вицепремиер
„Борба за лидерство! Кой да е по-голям шеф, кой да е по-голям началник. Съвсем друг е въпроса, че разбрах,че тези, които са напуснали всъщност не са били наши членове. Това е като да се разведеш, без да си се женил“

Сред новите попълнения има и доста млади хора, сред тях фуболисти, ММА бойци, юристи и дори цял действащ заместник кмет, който досега не беше партийно зависим.

Владимир Тошев – областен кординатор на ГЕРБ – Видин
„Светли Скорчев, заместник кмет на Община Видин. Както и секретаря на Община Видин, Валери Димитров. Казвам го като акцент заради това, че всички казват, че влизаш в партия за да станеш някакъв, а те са… и прецениха, че това е партията, с която искат да работят.“

Припомяме, че само до преди няколко месеца, управляващата коалиция на СДС бе в пряка конкуреция с ГЕРБ за кметския стол.

Може да харесате още...