Спецакция в община Димово: 8 души за задържани за 24 часа

Сподели в социалните мрежи:

Специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена на територията на селата Медовница и Гара Орешец, общ. Димово, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейските действия са осъществени под надзора на Окръжна прокуратура – Видин

Шест контролно-пропускателни пункта бяха ситуирани на входно-изходните точки на двете села. В контролните дейности участваха служители от районните управления в Белоградчик и Видин, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и Зонално жандармерийско управление – Монтана.
Служителите на реда провериха 105 моторни превозни средства и 171 лица (15 от тях криминален контингент). За констатираните нарушения съставиха 19 акта и 10 фиша – по Закона за гражданската регистрация, Закона за българските лични документи и Закона за движение по пътищата.
В частен имот в Гара Орешец полицаите откриха 11,5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. Дървесината е иззета по надлежния ред, а по случая е образувано досъдебно производство по чл.235, ал.2 от Наказателния кодекс.
В хода на операцията са образувани и две предварителни проверки – по чл. 234 от НК (държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол) и по чл.235 от НК (съхранение на незаконно добита дървесина).
По време на акцията с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани 8 души.

Източник: МВР – Видин

Може да харесате още...