Генади Велков: „Синята зона не е никаква драма“ (Добро утро, Северозапад)

Сподели в социалните мрежи:

Ползването на „синята зона“ е регламентирано с наредба, каза в „Добро утро, Северозапад“, председателят на ОБС-Видин – Генади Велков.

Тази наредба е приета през месец юли, 2019 г. Бях изумен да разбера, че някои общински съветници сега са я прочели, въпреки че и тогава са били общински съветници и се изненадват, че и ул. „Широка“ е включена в тази „синя зона“ – каза той. И уточни, че наредбата е била гласувана от всички групи от Общинския съвет, като е имало 7 души против, но гласуването не е било поименно.

„Това, че не са имали една година време да прочетат наредбата, е техен проблем. Що се отнася до въпроса как трябва да бъде организирано движението, това е предстоящо, защото организацията не е добра. „Синята зона“, предполагам, ще остане в този вид, защото Общината трябва да отчита приходи, а приходите в общините се осигуряват от всички нас, от нашите данъци. Така че в ситуация, в която в края на май всички общини в страната бяха събрали 200 млн. лв. по-малко в сравнение с миналата година заради пандемията, не мисля, че е разумно да намаляваме „синята зона“, това е мое мнение. Ние направихме достатъчно за бизнеса и за хората, като отпаднаха много от плащанията по време на извънредното положение, всички са запознати с това“ – допълни още Генади Велков.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Може да харесате още...