Държавният архив във Видин отбеляза Международния ден на архивите

Сподели в социалните мрежи:

На 9 юни, за 12-и пореден път световната общност на архивистите отбелязва Международния ден на архивите. По повод празника, Държавен архив – Видин организира събитие, на което бяха удостоени с грамоти дарители, приятели и читатели на Архива за 2019 година. На тържествената церемония присъстваха заместник областните управители на Видин Лъчезар Попиванов и Анжело Методиев, заместник-кметът на Видин Десислава Тодорова, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, представители на културни институции, дарители, приятели и съмишленици на Държавен архив – Видин.
Приветствие по повод празника отправи Анжело Методиев. Той поздрави директора на Видинския архив Светлана Кръстева и служителите в институцията и поднесе поздравителен адрес от името на областния управител Момчил Станков. „Използвам случая за пореден път да изразя своето уважение към всички Вас за неуморната работа, в която не изменяте на принципите, изградени през годините – откритост, отговорност и достъпност. Уверявам Ви, че изграденото в годините ползотворно сътрудничество между Областна администрация Видин и Държавен архив – Видин ще продължи и занапред“, пише в поздравителния адрес.
На събитието бе представена дигиталната изложба „Видин в гравюри от XIX”, дело на Рачо Миланов, бивш учител по информатика. По един диск с копие от изложбата ще получат всички средни училища в областта. Дискове бяха подарени и на Регионалния исторически музей и библиотека „Михалаки Георгиев”.

Може да харесате още...