Кметът на Видин прие сръбския посланик у нас

Сподели в социалните мрежи:

Посещението в Община Видин е по инициатива на Н. Пр. доц. д-р Желко Йович, посланик на Република Сърбия в България. Д-р Цветан Ценков посрещна сърдечно своя гост и му подари картина с емблемата на нашия град – средновековната крепост „Баба Вида“.
На срещата присъства и заместник-кметът Борислава Борисова.
Визитата на дипломата е с опознавателна цел. По време на разговорите с видинския кмет, двамата изразиха мнение, че българо-сръбските отношения се развиват в дух на приятелство и ползотворни контакти. Те обсъдиха възможностите за инвестиции, за подобряване на инфраструктурата и перспективите, които се отварят чрез реализирането на проекти в различни сфери по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. Специално внимание бе обърнато на алтернативите за привличане на туристи в трансграничния регион и създаване на общи туристически пакети, които да включват и Румъния, като Видин може да се превърне в свързващо звено.
Д-р Ценков подчерта, че връзката между българския и сръбския народ има дълбоки исторически корени и те живеят в добросъседство и разбирателство. Той запозна посланика с културно-историческите забележителности на старопрестолния ни град, а г-н Желко Йович заяви намерението си да посети Видин отново, за да научи повече за културата и традициите на хората от този край на България.

Източник: Пресцентър на община Видин

Може да харесате още...