Внесоха над 100 подписа срещу синята зона на „Широка“ във Видин (видео)

Сподели в социалните мрежи:

Бизнесът и живеещи в района се обявиха против услугата и настояват улицата да отпадне от списъка.

Преди седмица Ви показахме недоволството на представители на бизнеса и живеещи на търговската улица.

Янислав Стоянов – собственик на заведение
„В момента работим на 1/3 от капацитета на обекта, заради пандемията не можем да платим пълни заплати и осигуровки“

Глория – управител в магазин за цветя
„Като видят, че няма къде да спрат безплатно просто ще пазаруват другаде“

Генади Велков – председател на ОБС-Видин
„Тази наредба е от миналата година. Все пак Общините се издържат от данъци, това са нашите данъци и трябва да ги плащаме“

След липсата на действия от властта, хората от бизнеса и живеещи на улицата се обединиха и събраха над 100 подписа с искане „зоната“ да отпадне.

Вардан Папикян- собственик на заведение
„Каква синя зона? Някой мислил ли е за социално – икономическите последствия от нея? Мислил ли е някой дали те няма да бъдат по-катастрофални и дали ефектът от допълнителното затрудняване на и без това, едва дишащи търговски обекти след извънредната ситуация, няма да бъде фатален. Не стига, че държавата обеща и по никакъв начин не помогна. 99% от малкия бизнес не можа да се възползва от услугите на държавата, а сега и Общината измисля нови затруднения. Защо? Нали си плащаме данъците? Наясно сме, че на Общината й трябват приходи. Наясно сме, че решението е на бившия кмет, в бившия мандат. Аз тогава бях общински съветник и знам как гласуваха. Управляващото мнозинство не си четяха материалите, а после се редяха първи за заплати. Не обвиняваме сегашната администрация, но нали избрахме нова, по мислеща за града, по добра…“, каза пред камерата на Медия Северозапад – Вардан Папикян.

Живеещи около търговските обекти също се обявиха против синята зона.

Росица Ермениева
„Когато е приета тази наредба, имало ли е оценка на въздействието? Искаме да ни даде справка, какви са им приходите, какви са им разходите, какво печелят от нея? Tук няма нужда от такава услуга, имаме 4 платна, 2 от които са в едната посока. Да не говорим, че който иска да спре, ще го направи и зад моя блок или зад някой друг блок, а хората, които живеем там няма да можем да си спрем автомобилите.

Към момента все още не е започнала да действа услугата в този район, предстоят дебати по темата и в Общинския съвет.

Може да харесате още...