Официално: ГЕРБ и СДС ще управляват община Видин

Сподели в социалните мрежи:

ГЕРБ и  Коалиция СДС сключиха  споразумение  за съвместна политическа дейност и управление на община Видин, съобщиха от пресцентъра на местната структура.

Областният координатор на ГЕРБ Владимир Тошев и лидерът на СДС Генади Велков подписаха днес във Видин споразумение за общи политически действия и управление на общината. Със споразумението двете политически партии създават обща група в Общински съвет Видин – „За съвместно управление на община Видин“, за периода 2020 – 2023 година, която ще има двама съпредседатели.
В документа е записано, че на следващите парламентарни избори двете политически структури ще участват с единна листа, като принципите на работа и формиране на политиките са описани в споразумението, каза на церемонията депутатът Владимир Тошев.Той посочи, че така ще бъдат обединени усилията на всички десни сили , за да бъдат реализирани политиките в област Видин. Неразделна част от споразумението е и програмата за управление на община Видин.Обединени, заедно сме по силни и можем да вървим успешно напред, за да превърнем Видин и видинския край в още по добро място за живот и работа, каза Владимир Тошев.
От изминалите осем мандата от началото на демокрацията за кмет на Видин СДС не е участвала само в два от тях, съобщи Генади Велков, лидер на СДС –Видин и втори мандат председател на ОБС -Видин . Той посочи, че след последните местни избори, само в една община от 11 в областта няма избран кмет от десницата, което е голям успех за региона. Това споразумение е изключително важно забъдещото развитие на общината и региона и приветствам това обединение като човек и гражданин, каза кметът на града Цветан Ценков. Според него ръководството на общината ще направи всичко възможно да получи подкрепата на централната власт, което е изключително важна за развитието на Видин.
С подписването на споразумението между ГЕРБ И СДС Видин новосъздадената обща група „За съвместно управление на община Видин“ ще има политическо мнозинство в местния Общински съвет.
На церемонията в офиса на ПП ГЕРБ в дунавския град присъстваха кметът на града Цветан Ценков, областният управител Момчил Станков, кметове на общини, общински съветници от двете формации, журналисти. Тя се проведе при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

Източник: ГЕРБ – Видин

Може да харесате още...