Канабис в саксия откриха в Ракитница

Сподели в социалните мрежи:

Специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена на територията на община Брегово, съобщиха от МВР във Видин.

Полицейските действия са осъществени под надзора на Окръжна прокуратура – Видин

В хода на операцията, проведена на 16 юни в град Брегово и селата Ракитница, Делейна, Балей и Връв, служителите на реда провериха 364 лица (12 от тях криминален контингент) и 301 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставиха седем акта и 22 фиша – по Закона за българските лични документи и Закона за движение по пътищата, и 10 протокола по чл.65 от Закона за Министерството на вътрешните работи.
По време на акцията петима души бяха задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.
В частен имот в Ракитница криминалисти откриха посадени в саксии две конопени растения – с височина 60 и 80 см, и 0.5 грама зелена суха листна маса. При полевия наркотест тревата реагира на канабис. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а от Наказателния кодекс.
Една предварителна проверка по чл.235 от Наказателния кодекс е образувана, след като полицаи установиха немаркирана дървесина до ограда на частен имот в Делейна.
В контролните и превантивни действия участваха служители на РУ-Видин, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и екипи на Зонално жандармерийско управление – Монтана.

Съвместните действия на полицията и прокуратурата за противодействие на конвенционалната престъпност в област Видин продължават.

Може да харесате още...