Борисов за COVID-19: „Без паника! Вирусът е омаломощен“ (видео)

Сподели в социалните мрежи:

Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерски съвет, след като проведе среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и изпълнителния директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов, на която е била обсъдена актуалната ситуация с разпространението на коронавируса.

„Многократно умоляваме за спазване на трите Д – дисциплина, дезинфекция и дистанция. Никога не сме казвали, че короноварисът си е отишъл и пандемията е свършила“, каза Борисов.

„Считам, че ако сега почнем да втърдяваме мерките, ще внесем само паника и ще навредим на икономиката. Всичките починали днес шест души са били с много придружаващи заболявания, сиреч били са много тежко болни. Сега лятото този вирус отслабва и се кара по-леко. Така твърдят всички доктори. Друго е, когато есента и зимата дойдат най-различни грипове и вируси. Тогава се объркват и симптомите. Вирусът в момента е омаломощен. Аз се облягам на медицинската експертиза – тя казва това и ние сме готови да вземем този премерен риск, но пак повтарям, че трябва да се спазват трите Д. Умолявам всички да го правят“, категоричен бе Борисов.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ…

Може да харесате още...