Новини Новините МС ТОП Новини

Борисов за COVID-19: „Без паника! Вирусът е омаломощен“ (видео)

Сподели в социалните мрежи:

Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерски съвет, след като проведе среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и изпълнителния директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов, на която е била обсъдена актуалната ситуация с разпространението на коронавируса.

„Многократно умоляваме за спазване на трите Д – дисциплина, дезинфекция и дистанция. Никога не сме казвали, че короноварисът си е отишъл и пандемията е свършила“, каза Борисов.

„Считам, че ако сега почнем да втърдяваме мерките, ще внесем само паника и ще навредим на икономиката. Всичките починали днес шест души са били с много придружаващи заболявания, сиреч били са много тежко болни. Сега лятото този вирус отслабва и се кара по-леко. Така твърдят всички доктори. Друго е, когато есента и зимата дойдат най-различни грипове и вируси. Тогава се объркват и симптомите. Вирусът в момента е омаломощен. Аз се облягам на медицинската експертиза – тя казва това и ние сме готови да вземем този премерен риск, но пак повтарям, че трябва да се спазват трите Д. Умолявам всички да го правят“, категоричен бе Борисов.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ…