Борислава Борисова връчи дипломи на зрелостници от XII „б“ клас от ППМГ „Екзарх Антим I“

Сподели в социалните мрежи:

Тържествената церемония се състоя в двора на елитната гимназия, където се събраха много учители, родители и гости.
Сред официалните лица бяха Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, заместник-областният управител Анжело Методиев, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, бившите възпитаници – изпълнителният директор на Automotive Cluster Bulgaria арх. Любомир Станиславов, спортният директор на Световната баскетболна асоциация със седалище Женева, Швейцария – Коста Илиев и др.
Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, която е бивш възпитаник на гимназията, поздрави присъстващите и отправи послание към зрелостниците: „Убедена съм, че разделяйки се с любимото училище, чиято история винаги е била неразделна част от историята на Видин, ще запазите топли спомени, добри чувства и хубави приятелства. Бъдете последователни, мислещи и креативни, бъдете достойни личности, постигайте мечтите си – те се сбъдват с много труд и постоянство. Но където и да ви отведе животът, винаги се връщайте в родния град. Видин ще ви очаква!“. Тя изрази задоволството си от новата визия и отличните условия за обучение и спорт в училището след ремонта по проекта за модернизиране на образователната инфраструктура, реализиран от Общината в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.
На тържеството бяха раздадени плакети и грамоти за отличен успех, а първенецът на випуск 2020 Димитър Митков от XII „г“ клас, който завършва паралелка с профил „Природни науки“, с общ успех отличен 5.99, има също отличен 6.00 на държавния зрелостен изпит по математика и отличен 5.96 по български език и литература. Той получи и парични награди, подсигурени от ръководството на училището, първия випуск на гимназията, от баскетболната легенда Коста Илиев и от арх. Любомир Станиславов.
Профилираната природо-математическа гимназия тази година изпрати общо 99 зрелостници, 46 от които постигат успех над 5.50, 14 са с над 5.90. На матурите по математика отличните оценки са 17, по български език и литература – 25, по английски език – 13, по биология и здравно образование – 7, по история и цивилизация – 3.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...