Кметът на Видин връчи дипломите на зрелостниците от випуск 2020 на езиковата гимназия

Сподели в социалните мрежи:

Общо 94 са възпитаниците на ГПЧЕ „Йордан Радичков“, които днес получиха свидетелствата си за завършено средно образование.
По този повод в гимназията бе организирано и тържествено изпращане на випускниците. Гости бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, областният управител Момчил Станков, председателят на Училищното настоятелство Лидия Каменова, председателят на Обществения съвет Велислав Велков и др.
Директорът на учебното заведение Любомир Георгиев откри събитието и се спря на успехите, постигнати от дванадесетокласниците през последната учебна година и по време на държавните зрелостни изпити, като заяви, че те са най-добрите в Област Видин. По основния предмет – български език и литература успехът е 5.07, което нарежда езиковата гимназия отново сред най-добрите училища в България. Средният успех от втория държавен зрелостен изпит (по избор), който обхваща всички останали предмети е 5,14. По основния профилиращ предмет – английския език са се явили 74 випускници и постигнатият среден успех е 5,24.
Д-р Ценков поздрави зрелостниците, като заяви, че Видин се гордее със своите умни и талантливи деца и младежи. Той им заръча да носят в сърцата си спомена за своите учители, дома, семейството и винаги да гледат с любов към родния си край.
Приветствие поднесе и областният управител, а тържествен водосвет бе отслужен от архимандрит Самуил.
Д-р Цветан Ценков бе поканен да връчи почетните грамоти и парични награди на 12 от завършилите – за отличен успех и издигане авторитета на училището.
Със специалната награда – „Криле“ на Училищното настоятелство като първенец на випуска бе отличена Габриела Ничева.
Възпитаниците от четирите паралелки, завършили тази година, представиха пред гостите програма и благодариха на своите класни ръководители и учители за грижите.
Кметът на Видин и областният управител връчиха заедно дипломите на всички зрелостници от 4-те паралелки. 45 са завършилите с оценка от 5.50 до 6.00, а 14 – с оценка от 5.90 до 6.00. Единствената с пълен отличен е Ива Младенова.
По традиция накрая всички зрелостници се събраха за обща снимка.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...