Седем задържани при спецакция в Дреновец

Сподели в социалните мрежи:

Акцията, насочена срещу конвенционалната престъпност, е осъществена под надзора на Окръжна прокуратура – Видин, уточняват от МВР.

На 24 юни служители на РУ-Белоградчик предприеха контролни и превантивни действия на територията на село Дреновец, общ. Ружинци.
В специализираната операция участваха и шест екипа на Зонално жандармерийско управление – Монтана. На ситуираните четири контролно-пропускателни пункта униформените служители провериха 183 лица (девет от тях криминален контингент) и 112 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставиха 14 акта и 18 фиша – по Закона за българските лични документи, Закона за движение по пътищата, Закона за гражданската регистрация и Закона за горите, и два протокола по чл.65 от Закона за Министерството на вътрешните работи.
В рамките на акцията бяха образувани три досъдебни производства и две предварителни проверки. В двор на частен имот, обитаван от местен 19-годишен младеж, разследващите откриха три свежи конопени растения с височина до 28 см. При полевия наркотест тревата реагира на канабис. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а от Наказателния кодекс. При проверки на два адреса бе установено незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа и създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. По случаите са образувани две досъдебни производства по чл.234в, ал.1 от Наказателния кодекс. Две предварителни проверки са образувани по чл.235 от Наказателния кодекс, след като униформени установиха немаркирана дървесина в дворовете на две къщи.
В хода на операцията с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани седем души.
Съвместните действия на полицията и прокуратурата продължават, целта е ограничаване и намаляване нивото на конвенционалната престъпност, осигуряване на добър обществен ред и спокойствие за жителите на област Видин.

Може да харесате още...