Румен Радев ще посети Козлодуй и Белоградчик

Сподели в социалните мрежи:

Утре държавният глава Румен Радев ще посети Козлодуй и Белоградчик, съобщиха от прессекретариата на президентството.

В 11.30 часа в сградата на Община Козлодуй президентът ще се срещне с кмета Маринела Николова и представители на местната власт. От 12.15 часа Румен Радев ще проведе среща с ръководния екип на „АЕЦ Козлодуй“, и ще посети съоръжения на територията на централата.

В 15.30 часа в Белоградчик държавният глава ще посети предприятие, специализирано в производството на компоненти за железопътни спирачни системи.

В 16.00 часа Румен Радев и кметът на Белоградчик Борис Николов ще открият паметник на полк. Стефан Илиев, командир на 15-и пехотен Ломски полк, загинал геройски за освобождението и националното обединение на България в сраженията при Червената стена през пролетта на 1917 г. по време на Първата световна война.

В 17.00 часа държавният глава ще участва в тържественото отбелязване на Петровден, празник на града. На площад „Възраждане“ президентът Радев ще отправи приветствие към жителите и гостите на Община Белоградчик и ще награди завършилите с отличие зрелостници от тазгодишния випуск на СУ „Христо Ботев

Може да харесате още...