Започна връчването на уведомителни писма на собствениците на имоти по главен път Е-79

Сподели в социалните мрежи:

Указания за процедурата по отчуждаване получиха на работна среща в залата на Общинския съвет кметове и кметски наместници на населените места, разположени по трасето на бъдещия инфраструктурен проект на територията на Община Видин и на Община Грамада – селата Новоселци, Слана бара, Синаговци, Търняне, Жеглица, Ивановци, Срацимир и гр. Дунавци.

„До края на месец юли трябва да стартира строителството на магистралата, която да свърже Видин със столицата“, заяви кметът на Видин д-р Цветан Ценков. И добави, че това е мечтата на две поколения и е въпрос на чест за Видинския край да се случи час по-скоро.

На срещата присъстваха областният управител Момчил Станков, заместник областният управител Лъчезар Попиванов, секретарят на Общината Валери Димитров, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Петър Коцин, както и експерти от общинската администрация.
В най-кратък срок уведомителните писма за отчуждителните дейности трябва да се връчат лично от сформираните екипи за тази цел, на над 800 собственици. Най-много те са в гр. Дунавци – 265 имота и в село Синаговци – 202 имота.
В организационните дейности ще се разчита на синхрон между общинската и областната администрации и МВР.

Източник: пресцентър на община Видин

Може да харесате още...