„Редно е да си тръгнете“: цивилни гардове гонят Христо Иванов от плажа пред имот на Доган (цялото видео)

Сподели в социалните мрежи:

В зрелищна акция, излъчвана директно в социалните мрежи и проследена от хиляди зрители, съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, членът на коалицията Иво Мирчев и общинският съветник на коалицията в Бургас Димитър Йорданов демонстрираха нагледно какво се случва при опит на граждани да приближат т.нар. лятна резиденция на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на нос Чукалята в парка „Росенец“, южно от Бургас.

Иванов и съмишлениците му пристигат до малкия каменен плаж с лодка по море като, заобикаляйки нефтената база „Росенец“, използвана от компанията „Лукойл“, къщата на Доган с емблематична беседка пред нея.

Иванов, който е юрист и бивш правосъден министър в кабинета „Борисов 2“, обяви, че тримата са отишли там, да заявяват „правото на българските граждани да бъдат на имот, който е публична държавна собственост“. Той добави, че начинът, по който се ограничава достъпа на граждани до плажа, е всъщност илюстрация на модела, по който се завзема цялата държава. След „дебаркирането“ Иванов извади български флаг, който заби в земята.

Малко по-късно от НСО излязоха с лаконична позиция:

„В отговор на многобройни запитвания до Националната служба за охрана във връзка с инцидент с граждани на крайбрежната ивица в близост до парк „Росенец“ край Бургас, НСО заявява, че отказва да бъде въвличана в политически акции, независимо от техните подбуди. Напомняме, че охраняемите обекти, изброени в Параграф 1 от Допълнителните разпоредби на Правилника за прилагане на Закона за НСО, са публично достояние“.

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА СЛУЧКА…

Може да харесате още...