Борисов: „Извиках Ви за да размишлявам на глас, много ми е мила държавата“

Сподели в социалните мрежи:

Толкова много неща се правят и не ми се иска от глупост да се разруши и дълги години да има много проблеми“. Това заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

„Иска ми се тези неща да ги предотваратя тези неща“, поясни той.

Премиерът напомни какво се е случило с медицинските сестри и НСО преди месеци. След това той заговори за Христо Иванов и напомни, че той му е бил вицепремиер. „Нищо не е налагало действията на охранителите на „Росенец“. Аз сега го видяхвидеото, защото се бях карантинирал за гледане на телевизия и четене на сайтове“, обясни той и попита защо обаче Христо Иванов е казал, че ще държи Борисов отговорен. „За кое? За кое?“, попита той и обясни, че президентът Румен Радев четири години отговаря за НСО. „Когато са ми пращали имена за 30 минути писмото е връщано обратно. Никога не съм се противопоставял“, обясни министър – председателят и допълни: „Не могат да излъжат“.

„Защо такива неща нямаше преди, защо темата с охраната не е стояла? Защо? Защото ДПС са били удобни. А сега искат да изкарат, че ГЕРБ и ДПС работят заедно“, каза Борисов. Той припомни, че още 2018 година Валери Симеонов е искал да се свали охраната на почетния председател на Движението Ахмед Доган. Тогава пътуваха неговата делегация и тази на Румен Радев и аз му казах питай го защо. Питал ме е и за Делян Пеевски“, разказа той.

„И сега някой иска да ми вмени вина, че темата за охраната на Пеевски и Диган е моя тема. Не е! Аз съм убеден, че двамата ще си свалят охраните. Според мен трябва да се охраняват трим души – президент, премиер и председател на НС които и да са те, а на всички останали им се дават полицаи да ги охраняват, докато паднат заплахите“, каза Борисов.

„Българският език е цветущ. Но… Оставете простака да си говори, когато отвърнеш … ставаш същия …“, добави премиерът.

„Сега Иванов протестира с тези, които го окъпаха. Ама вика държа Борисов отговорен. За кое?“, попита пак той.

„Искате да се къпете, искате да се печете. Заповядайте! Ще ви забием чадър, ще ви разчистим. Така трябва. Да са вежливи като българските полицаи. Не ги ли обучават на това?“, зачуди се министър – председателят.

„Арестуват министри, зам. – министри. От медиите научавам. Дума казал ли съм? Гледам месеци наред министрите ми с белезници. БОП-ът нахвърлени на земята. Ама аз оставки искам веднага. Каква е разликата между министри, зам. – министри и кметове и президентски съветник? Преврат, какъв преврат!“, заяви той.

„Като панаирджийска мечка ме разкарват да ме разпитват и да ме снимат. Ама дума не съм казал“, допълни Борисов и поясни: „Защо?“ „Защото днес ще работим. Чакаме новини довечера след 20 часа. Има ли дясно мислещ човек, който да не знае какво е ERM II?“

„Нито съм ходил в летните, нито в зимните Сараи. Ама много от протестиращите снощи са ходили там“, обясни Бойко Борисов.

Той напомни изключително ниските нива на контрабанда. „Преди бяха пилешки бутечета, пилешко месо, фъстъци, цигари…“, каза той и обясни: „Хубав бой няма. Като си свиеш юмрука и от другата страна има юмрук. Като седнеш да ядеш … щипе ти. И да победиш, боли те“.

„И пак искам да се обърна към своите опоненти и да ги призова: Проявете малко държавничество. Етническият мир е много важен“, каза Борисов и сравни „Росенец“ с къщата си в Банкя. „Хората се разхождат, снимат я“, напомни той и заяви, че сега Община Бургас трябва да направи така, че всеки да ходи и там.

„Дали да продължавам още? Взехте като Илияна Йотова – да ми даваш кураж“, каза Борисов на вицепремиера Томислав Дончев, който също е с него на брифинга в МС. А той му отговори с усмивка: „Не съм толкова хубав“.

„Внимавайте. Много е важно как ни определят вън“, заяви още премиерът.

„Вчера четох: Радев скочи на Ахмед Доган. Как скочи? Ама вижте… едно заглавие какво прави. Седнеш уморен след работа, прочетеш и викаш – какво безобразие“, информира Бойко Борисов.

За пандемията от COVID-19 у нас и новите мерки, министър – председателят заяви, че всеки ден се кара с Щаба. Той разказа и как е бил глобен 300 лв., защото си е свалил маската и е целунал иконата.

„Сега аз на всички се накарах – на Мутафчийски, на Кунчев, на Кантарджиев и им казах – направете дебат и спорете, медицински спорете. Ако НОЩ не направи още днес публичен дебат – пускам веднага дискотеките и баровете“, заяви Бойко Борисов и добави: „Излизат днес медиците и си казват мнението. И си взимам решението. Но искам да ги гледам. Щом САЩ не разбират, щом Роберт Кох не разбора от медицина, а нашите разбират…Защо пишете бройките се повишили? И след вчерашния митинг ще се повишат – натъпкани бяха и без маски. Но…“

Може да харесате още...