Общината приключи с връчването на уведомителните писма за отчуждаването на имоти заради модернизацията на пътя Видин – Ботевград

Сподели в социалните мрежи:

В рамките само на пет дни Общинската администрация раздаде съобщенията на хората, които притежават земи, попадащи в обхвата на строително-ремонтните дейности по главен път Е-79.

Уведомени са лично 90 % от собствениците, като останалите 10 % не са открити на посочените адреси и се намират извън пределите на региона и на страната.
Уведомителните писма бяха връчени от специално сформирани за тази цел 9 екипа, при много добър синхрон между общинската и областната администрации и МВР.
С реализирането на кампанията Община Видин изпълни ангажиментите си, свързани с подготовката за строителството на магистралния път. Припомняме, че указания за процедурата по отчуждаване получиха на 2 юли на специална работна среща кметове и кметски наместници на населените места, разположени по трасето на инфраструктурния проект на територията на Община Видин и на Община Грамада – селата Новоселци, Слана бара, Синаговци, Търняне, Жеглица, Ивановци, Срацимир и гр. Дунавци.

Очаква се с приключването на процедурите по отчуждаване, да започне реално строителството на пътя.

Може да харесате още...