Протестът във Видин – #ден4: След Борисов и Гешев, поискаха оставката и на Владимир Тошев (видео)

Сподели в социалните мрежи:

За пореден път Видин излезе на антиправителствен протест с искане на оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Недоволството стигна и до местната структура на ГЕРБ, където протестиращите призоваха депутатът Владимир Тошев да напусне парламента.

Видин е един от 14 -те областни центрове, в които антиправителствените протести започват точно в 18:30 часа в знак на съпричастие с недоволството в София. Протестиращите бяха категорични, че демонстрациите са граждански и не желаят партии да яхват вълната на недоволство.

Рослана – протестиращ
„Протестът е на всички граждани. Протестът в най-пропадналия град в България. Единственият окръжен град, който остана без болница. Всеки идва и обещава и накрая нищо не прави. Като сегашния кмет! Нали трябваше да сме „Перлата на Дунав“, какво изпълни от обещанията си“?

Хората са категорични, че огъня на недоволството е запален до краен предел и връщане назад – няма.

Никола Цветков -протестиращ
„Това, което ме изкара на улицата са младите хора в София. Те запалиха искрата! Аз веднъж им се извиних, че те сега страдат заради нашите грешки. Заради това, че не можахме да запазим идентичността си“!

С викове „Мафия“, „Оставка“ и „Гешев и Борисов са позор“, недоволните се отправиха в шествие до офиса на ГЕРБ във Видин, където поискаха оставката и на депутатът и областен председател на ГЕРБ – Владимир Тошев.

„Искам да призова всички видинчани да излязат, защото на може 100 човека да отговарят за още 40 хиляди души“, каза един от протестиращите.

Протестът продължава всеки ден, докато исканията на недоволните не бъдат чути.

Може да харесате още...