Борисов: Фигурантът да не ми дава оценка. Майка ми ме е учила да не отговарям на обидите

Сподели в социалните мрежи:

Депозирани са оставките на трима министри при мен, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той изтъкна какви огромни усилия са положили министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

По думите му, работата на тримата е изключителна и са допринесли наистина много за България.

„Тази евтина политика, която се прави в момента… Най-гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. Като им видях мотивите – те са изсмукани от пръсти“, заяви той.

„Предстоят много тежки месеци. Виждате и броят на починалите се вдига. България е единствената държава, която отрече пандемията COVID-19. Другите държави затягат мерките и всички казват, че пандемията не е отминала, не са само нашите светци доктори … Във Франция слагат маските, а ние тук обратното“, каза Борисов.

Премиерът нападна Христов Иванов. „На този незрял президент, фигурант, на който Шиши му реди кабинета … Защо не излезе Христо Иванов да го пита за това? А искат оставките на моите министри, които са безкрайни професионалисти“, заяви той.

„Ще направим огромен ремонт на кабинета, но ако имаме политическа класа, трябва да мислим какво ще правим ноември, декември, януари. В чии ръце ще гръмне всичко това? Най- мил ми е народът, България. Вчера ми се обади Георги Първанов, идеологически противник ми е. Не ме обичаше и преди. Бяхме в такава изолация преди, че говорехме само с двама посланици, а сега имаме пълна подкрепа на всички. Всички държави вдигнаха ръка България да влезе в Чакалнята на Еврозоната“, заяви Борисов.

„Фигурантът да не излиза да ми дава оценка. Майка ми бе учителка и ме е учила да не отговарям с обидни епитети. Но се видя мафията кой управлява с есемеси и с кои лостове“, добави той.

„Аз се извинявам на моите коалиционни партньори. Днес съм запознал всички с исканите оставки. След вота на недоверие, ако искат и ако милеят за държавата трябва да кажат и от опозицията как да преминем през тази икономическа и медицинска криза“, каза премиерът.

Източник: novini.bg

Може да харесате още...