Областният съвет на БСП скочи срещу Филип Попов: Направил комитет в офиса на конкурентна партия?

Сподели в социалните мрежи:

На проведено заседание на Областния съвет на БСП – Видин, бе обсъден организирания от народния представител Филип Попов Инициативен комитет в подкрепа на определен кандидат за председател на БСП.

Бе изразено категорично възмущение от членовете на Областния съвет. Голяма част от участниците в ИК не са членове на БСП и са се явявали в различни формати на различни избори срещу кандидати на Българска Социалистическа Партия, спомагайки единствено за добрите резултати на ГЕРБ.

Щабът на ИК в подкрепа на кандидата за председател на БСП е в помещение използвано за щаб на друга политическа сила. Някои от включените не са били напълно запознати със същността на мероприятието.

Включването на председатели на общински съвети на БСП, опорочава равнопоставеността при провеждането на избора.
Констатирано бе пасивното отношение на Попов в редица избори, както и в общата дейност в органи и организации, в които той членува. Бяха дадени примери за сговаряне с представители на други политически партии, срещу интересите на БСП.
Бе изказано възмущение от заетите позиции на Попов по адрес на общинската организация на БСП във Видин, които неглижират труда на видинските социалисти.

С оглед на горното, Областният съвет на БСП единодушно реши:

Настоява НС на БСП и ОбС на БСП – Видин да предприемат конкретни мерки за партийно въздействие, включително и снемане на политическо доверие от Филип Попов.

Настоява председателите на общински съвети да не вземат отношение в инициативни комитети, с оглед на запазване на равнопоставеност и предпазване на организациите от вътрешно разделение.

Настоява да не се допуска участие и вмешателство в изборния процес под каквато и да е форма на представители на други политически сили и хора, работили през годините срещу БСП, както и безпартийни такива.

Източник: Пресцентър на БСП – Видин

Може да харесате още...