Kметът на Видин: “ “ЕКО ТИТАН“ЕООД реши да изтръска и гражданите на Видин за 193 522 лв.“

Сподели в социалните мрежи:

Фирмата е запорирала сметките на Община Видин с изпълнителен лист от 2018 година, твърди градоначалникът.

ПУБЛИКУВАМЕ ПОЗИЦИЯТА НА Д-Р ЦВЕТАН ЦЕНКОВ БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА…
Уважаеми съграждани,
Учуден съм, че във Видин има “родолюбиви граждани”, „инвеститори” и бивши ръководители, които се радват, когато в града ни има болни от коронавирус, когато блокират сметките на Общината за стари дългове и които потриват ръце при най-малката неудача на Общината. Знам, че има хора, които разбират само от „здрава ръка” и изгарят от желание да козируват сутрин, обед и вечер. НЕКА ДА БЪДАТ НЕСПОКОЙНИ. Благодарение на самоотвержения труд на Лекари и Медицински служители от Болницата, Общината, Областта и Държавните структури все пак ограничихме мащаба на инфекцията. Благодарение на вас, съвестните граждани, които си плащате данъците, въпреки намалелите приходи от коронавируса, платихме запора по дело от 2018 г. Планирахме добре бюджета и продължаваме напред.
Някои обичат да ме сравняват с предишни и по-предишни кметове, но искам да знаете, че има поне три разлики:
1. До края на годината ВСИЧКИ основни услуги ще бъдат извършване от Общината. Вече няма да плащаме лихви и адвокатски хонорари за Чистота, Озеленяване и Охрана.
2. Няма да плащаме и на строителни фирми и организации, които са предоставили некачествени услуги. Водим дела и няма да допусна на Общината да се гледа като на дойна крава.
3. Въпреки старите дългове, които все още излизат, с моя екип подготвяме нови проекти за пътна инфраструктура, озеленяване на паркове, енергийна ефективност, видеонаблюдение, спортни площадки и програми за заетост. Спряхме с тръскането на клони и извозването на шума за МИЛИОНИ и насочваме значителни средства за развитието на нашата Община.
За любителите на статистиката със 190 000 лв. могат да се асфалтират 3 км от уличната мрежа на града.
Затова как се източваше Общината чрез Озеленяването, за становището на специализираната Прокуратура, че сме ощетени и за новите ни Проекти.

Може да харесате още...