Успешният национален формат „Тя в…“ идва във Видин – търсят се доброволци за организацията му

Сподели в социалните мрежи:

Успешният национален формат „Тя в…“ скоро ще е във Видин и се търсят доброволци за организацията му. Информационната среща и обучение за доброволци за всички заинтересовани ще се проведе на 1 август от 10:00 часа в Регионална библиотека “Михалаки Георгиев”. Желаещите могат да се регистрират за участие тук: https://forms.gle/m2Mdztqmn9rQd2KS6 В събитието ще участват създателите на формата и доброволци, които вече организират формата „Тя в…“ в своите градове.

Популярният формат „Тя в…“ е месечно събитие, което дава възможност на момичета и жени с различни истории и професии да споделят своите преживявания, препятствия, с които са се сблъскали, и успехите, които са постигнали. Целта на срещите е да бъдат уютно пространство, в което други от присъстващите да намират вдъхновение и приятелска подкрепяща среда в следването на своите стремежи.

Как е създаден форматът?

През юни 2018 Марина Кисьова де Хеус, Елена Лулчева и Кирина Бойкова от Академия „Екатерина Каравелова“ решават да организират събитие, което дава възможност на две активни жени, които живеят в Пловдив и които не са толкова известни, да разкажат за себе си и дейността си. Наричат събитието „Тя в Пловдив“. Срещата се оказва толкова емоционална и въздействаща, че започва да се случва всеки месец, давайки дума всеки път на различни участнички. Година и половина по-късно „Тя в…“ обединява близо 20 доброволци, които редовно организират формата в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново и Сандански.

50 събития, организирани от доброволци в партньорство с местни заведения, галерии и популярни места за срещи, до момента са дали трибуна на над 100 дами. Събитията са посетени от стотици хора и гледани на живо хиляди пъти. За краткия период, в който съществува, „Тя в…”достига до близо 200 000 човека в национален мащаб, а екипът доброволци, живеещи в 6 различни града, получава номинация за Национална доброволческа инициатива на 2019 година.

Предстои да бъде развита мрежата на събитията и в градовете Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана. Благодарение на финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България ще да бъде издаден и наръчник „Как да организирам „Тя в… моя град“.

Повече за дейността на Академия ‘Екатерина Каравелова’ научите тук: www.sheinbulgaria.org

Може да харесате още...