Кметът на Видин се срещна с жители на квартал Химик

Сподели в социалните мрежи:

Строително-монтажните дейности в блок 20 са извършени в рамките на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Живеещите в кооперацията са доволни от свършената работа и днес изразиха удовлетворението си пред кмета д-р Цветан Ценков. На срещата присъстваха заместник-кметът Борислава Борисова и управителят на фирмата-изпълнител Валентин Кръстев.
Председателят на Сдружението на собствениците Георги Иванов изказа от името на съкооператорите си благодарност към всички, допринесли за преобразяването на жилищната среда и за качествения ремонт.
Кметът на Общината каза, че наистина е много приятно, когато видинска фирма е извършила ремонта и хората се чувстват като новодомци.

„Приятно съм изненадан от качеството, което виждаме. Надявам се не само тази програма, а и бъдещи, които сме организирали, да дадат един нов облик на Видин, за който аз винаги ще повтарям, че е перлата на Дунав. В момента в Общината изграждаме специална структура и хора, които да упражняват инвеститорски контрол. Защото всеки строител, колкото и да е добросъвестен, може да пропусне нещо, а Общината е заинтересована хората, които ще ползват услугите, да ги ползват без забележки. Тази година ще пуснем и 13-те нови блока, да се работи по тях. Видин ще се преобрази. Подготвяме много сериозен проект, който касае чистотата на въздуха и се надявам през следващите години видинчани да живеят в една много по-приятна среда. Всички вие виждате, когато се разхождате в Градския парк, че той може да изглежда и по-модерно и да възвърне своя достолепен облик от миналото, когато няколко човека са се грижели за него и то много добре. Вече Общината е поела този ангажимент към нашите съграждани и виждате, че може“ – заяви д-р Ценков.

Той пожела на всички щастливи дни в прекрасните нови условия и изрази надежда повече хора да се активизират, за да се обновят и техните жилищни сгради.
В санирания блок 20 на комплекс „Химик“ има 84 апартамента, а постоянно живеещите 142 души вече се радват на новия комфорт. В момента строително-монтажни работи се извършват на още 3 обекта в град Видин – ж.к. „Крум Бъчваров“, бл.19; ж.к. „Строител“, бл.10 и на ул. „Райна Княгиня“ №6.

Източник: Пресцентър

Може да харесате още...