Бензин в кръвта! Видин бе домакин на Национален мотосъбор (видео)

Сподели в социалните мрежи:

Видин бе домакин на 13-тото издание на Националния мотосъбор, организиран от видинския мотокуб „Северозападни мотори“ и Община Видин. За адреналина и емоцията да подкараш бързото возило на две колела, разказва Марио Маев.

Марио Маев – репортер на Новините МС
И тази година в Националния мотосъбор взеха участие стотици мотористи от цялата страна и чужбина.

Миналите два дни, Видин посрещна любители с бензин в кръвта от всички краища на България, както и от съседните Сърбия и Румъния. Събитието на което участниците взеха своята доза адреналин се проведе в панаирния комплекс до средновековната крепост „Баба Вида“.

Младен Младенов – Президент на мотоклуб „ Северозападни мотори“
„Забавление, рок концерти и мотоциклети. Ще има състезания и много адреналин. Гости очакваме от цяла България – мотоклубове и представители на мотоклубове.

Пандемията от коронавирус тази година се отрази в почти всички аспекти от живота ни, но това дали попречи на феновете на бързите скорости?

Младен Младенов – Президент на мотоклуб „ Северозападни мотори“
„Преди няколко дни получихме писмо от Румъния да ги очакваме, но все още не сме сигурни дали ще присъстват нашите гости, заради пандемията, която се развива и създава проблеми по границите. „
„Може би в друг план – да. Тя се е отразила върху всички нас, но не чак толкова. Смисъл начина на живот, който водим ние е на две колела и си един вид под карантина на мотора.“

Още с пристигането си, участниците от 30 мотоклуба не пропуснаха да направят почетна обиколка на Видин, като посетиха и летище „Иново“.

И тази година на мотосъбора имаше мотористи, които бяха за първи път и такива, които не пропускат нито едно издание.

Йордан Йорданов – мотоклуб „Кан Аспарух 681“
„ В интерес на истината, точно във Видин идвам за първи път. По принцип нашия мото клуб освен това, че ходим на различни мото-мероприятия, се занимаваме и с благотворителна дейност. Ние сме родолюбци, имаме си наши събития, поднасяме венци на паметника на Хан Аспарух и в Плевен на 3-ти Март. Общо взето държим да запознаем околните с исторически събития, които е имало тази държава.“

Въпреки лошото време, приятната атмосфера ,докара мотористи чак от Англия.

Александър
„ Имам село наоколо и разбрахме от приятели, че ще се случва това. За втори път идвам. Видин е много хубав град, обаче за жалост е все по-празен. Ние сме от Англия и тук сме на ваканция. Коли и мотори, това ни е хобито.

Димитър
„ Пак от Пловдив. Аз съм тук със Александър, каза ми че било много хубаво в Северозападна България и природа в неговото село. За първи път съм в Северозападна България, въобще във Видин дойдох преди 1 седмица само за един път. Само до градинката и беше много красиво до реката, друго не съм виждал – малко за едно кафе и си отидох.“

А при някои емоцията и жаждата за тръпка е по-силна от всичко.

Александър
„Яко е, сега като замиришат гумите и като почнат да им вадят буталата през ауспусите, да – това е емоцията.“

Димитър
„Пътищата са яки за мотори, няма толкова много движение.“

По традиция се проведоха състезания с много игри и награди. Забавлението през вечерта беше дело на популярната група „РОКА РОЛА“ , а посетителите на Националния мотосъбор имаха възможността да участват в томбола, като голямата награда бе 7-дневна семейна почивка на Българското Черноморие , както и сумата от 500 лв., осигурени от клуб „Северозападни мотори“.

АВТОР: МАРИО МАЕВ

Може да харесате още...