Видин Новини Новините МС ТОП Новини

Росен Живков в парламента: Какво свърши видинския депутат? (видео)

Сподели в социалните мрежи

Няма основания видинския депутат от НФСБ – Росен Живков да подава оставка, за която настояха протестиращи от Видин. Според него НФСБ е изпълнила ангажиментите си към избирателите, а за оставката му настояват хора, които са политически обвързани. Марио Маев с подробностите…

От около месец група протестиращи всяка вечер се събираха пред офиса на патриотите във Видин за да настояват за оставката на народния представител Росен Живков.

Росен Живков – народен представител
„Какви са причините за това?“ Аз не съм присъствал, видях, че са се събрали група хора. Първо бяха – 5-6 човека, после бяха 50-тина, после пак 5-6. Не чух някакви конкретни причини да ми искат оставката. Наскоро разбрах, че са искали оставката и на Юли Петров.“

По думите му от НФСБ са изпълнили предизборните си обещания, заради които свикаха извънредна пресконференция за медиите, за да се похвалят.

Росен Живков – народен представител на „НФСБ“
„Нещата, които сме свършили са видни, повечето са запознати със тях. Направихме необходимото и ангажимента за повишаване на размера на пенсиите на възрастните хора вече 250 лева. Сега като продължение, смятам да внесем във новия бюджет една корекция и промяна – възнаграждението да стане 300 лева, както сме обещали до края на мандата, но да бъде от 1-ви Януари. Предложенията за съкратено производство в съдебната власт – да се намали административната тежест. Има още много неща, които сме способствали, но те са съвместно с колегите от ГЕРБ“ – добави той.

Предстоят поредица от срещи с чужди инвеститори във Видин с апетити към Свободна зона. Росен Живков допълни, че работи по ангажимент, поет преди 3 години за газификацията на региона.

Росен Живков – народен представител
„Следващите стъпки, които сме предприели с кметът д-р Цветан Ценков са няколко срещи, които направихме в министерство на енергетиката. Направен е план и септември на сесия на ОБС- Видин очаквам да бъдат внесени предложения от кметът за създаване на две фирми, едната общинска, която да се занимава с транспортиране, изграждане и търговия с газ….“

А по въпроса за протестите, депутатът каза, че подкрепя, но някои от исканията на недоволните от властта и главния прокурор.

Росен Живков – народен представител на „НФСБ“
„Наистина това се случи като една капка, от която прелива чашата на търпението на всички нас и на гражданите.
Имат основания и за голямата администрация, проблемите и корупцията. Хващаме фабрики за контрабанда на цигари, разкриват ги – има контрабанда, няма заловени контрабандисти.


Сподели в социалните мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *