Цацаров качи снимки на сайта на КПКОНПИ с видинчанина Георги Георгиев

Сподели в социалните мрежи:

Днес сутринта група протестиращи, водени от видинчанина Георги Георгиев, лидер на ГД „БОЕЦ“, блокираха за около час служебния вход на сградата на КПКОНПИ. По тази причина, както и по повод искания за влизане в зградата на протестиращите и за подаване на оставка, а твърденията са, че техни сигнали за корупция са останали „без отговор“.
Комисията представи своята позиция:

Блокадата на сградата е извършена в нарушение на Закона за събранията, митингите и манифестациите, по начина, по който такива действия бяха предприети досега по отношение на Министерство на правосъдието и на Централната избирателна комисия. Ръководството на КПКОНПИ уважава правото на мирен протест на всеки български гражданин, включително и когато той е насочен срещу дейността на самата Комисия, но не може да приеме ултимативни искания за допускане на протестиращи в сградата като условие те да допуснат служителите до работните им места. Протестните действия повлияха на нормалната работа и на друга институция с достъп през блокирания вход – Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, което също се помещава на пл. „Св. Неделя“ № 6. Извършената незабавна проверка в дирекция „Противодействие на корупцията“ показва, че от началото на годината там са постъпили два сигнала за корупция за лица, заемащи висши публични длъжности, подадени от ГД „БОЕЦ“. По единия се осъществяват съответни оперативни действия, а по другия проверката е прекратена, тъй като от посочения подател /ГД „БОЕЦ“/ категорично са отрекли авторството на сигнала. Прием на г-н Георги Георгиев от председателя на КПКОНПИ е отказан не само поради правилата за достъп до сградата и осъществената незаконна блокада на входа й. Основната причина, поради която какъвто и диалог с този гражданин е недопустим, е видна от публикуваните по-долу фотографии, които са публично достъпни в интернет пространството.

Институцията също изразява благодарностна МВР, които не допуснаха нарушения на обществения ред.
Уважение изказаха и към трудът на хигиенистите, работещи в Комисията, на които се дължи почистването на фасадата от хвърляните по време на протеста хранителни продукти.


Източник: КПКОНПИ

Може да харесате още...