След спецакцията във видинско: 14 задържани лица и образувани три досъдебни производства

Сподели в социалните мрежи:

Иззети са 77 конопени растения и артефакти, съобщиха от полицията във Видин.

Полицейските действия са осъществени под надзора на Окръжна прокуратура – Видин

Вчерашната специализираната операция, насочена срещу конвенционалната престъпност, стартира в 6.00 и продължи до 15.00 часа.
В контролните действия – в селата Арчар, Генерал Мариново и Градец, участваха служители на ОДМВР-Видин, РУ-Видин и екипи на Зонално жандармерийско управление-Монтана.
В хода на акцията са образувани три досъдебни производства и три предварителни проверки.
В градината на частен имот в Арчар криминалисти откриха 77 конопени растения с височина от 120 до 300 см. При полевия наркотест листната маса реагира на канабис. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс.
В двора на друг имот в селото разследващите установиха два каменни предмета, носещи белези на археологически артефакти. По случая е образувано досъдебно производство по чл.278, ал.1 от Наказателния кодекс.
В хода на проверките служителите на реда засякоха местен жител, който управлява лек автомобил с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. По случая е образувано досъдебно производство по чл.345, ал.1 от Наказателния кодекс.
Образувани са две предварителни проверки във връзка с установена немаркирана дървесина и една проверка за държане на нередовна акцизна стока.

14 лица са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Служителите на реда провериха 501 моторни превозни средства и 620 души (43 от тях – криминален контингент). За констатираните нарушения съставиха 33 акта и 21 фиша – по Закона за движение по пътищата, Кодекса за застраховането и Закона за български лични документи.

Продължават съвместните действия на полицията и прокуратурата за противодействие на престъпността в област Видин.

Може да харесате още...