Общинското звено „Чистота“- вече без фургони

Сподели в социалните мрежи:

Както кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков обеща, всички фургони, които досега се ползваха от хората в звеното, бяха заменени с подходящи помещения.

Днес с нова придобивка се поздравиха работниците от 2-ри район, който обхваща ж.к. „Бонония“ и кварталите „Акджамия“ и „Кумбаир“. Помещението се намира в сграда, разположена на пресечката на ул. „Цар Симеон Велики“ и „П.Р.Славейков“. На неговото освещаване присъстваха д-р Ценков, представители на общинското ръководство, председателят на Общинския съвет Генади Велков, ръководителят на звено „Чистота“ Емилиян Евтимов и експерти от Общината.

„Наша задача беше да намерим подходящо място във всеки един район, за да могат тези хора, които се грижат за чистотата на града, да почиват в свободното си време при нормални условия“– заяви д-р Ценков

И ги призова да дадат всичко от себе си и да работят за родния си град като за своя родна къща. Кметът отбеляза, че предстои изграждането на общинско предприятие по чистота, озеленяване и строително-ремонтни дейности, оборудване до края на годината с машини и съоръжения и др.

По повод освещаването на помещението д-р Ценков донесе подарък – дърворезба, изобразяваща крепостта „Баба Вида“, дело на видински автор и го връчи на отговорника на групата във 2-ри район Олег Джоканов.

За нуждите на работниците, които обслужват всеки един от 5-те района в града, са предоставени общински помещения.

Може да харесате още...