Видин Добро утро, Северозапад Новини ТОП Новини

Благотворителност! Мотористи помагат на деца с увреждания (Добро утро, Северозапад)

Сподели в социалните мрежи:

В следващите минути ще Ви разкажем за поредната благородна инициатива, поддета от мотоклуба „Северозападни мотори – Видин“. Благодарение на десетки добри хора, момчетата успяха да съберат средства и да закупят специализиран микробус за деца в неравностойно положение във Видин. Историята разказва Марио Маев.

Това е един от домовете, стопанисвани от фондацията „Дом за нашите деца „ във Видин. В специализираните институции живеят над 30 деца и младежи в неравностойно положение. Голяма част от тях са трудно подвижни.

Ирина Рачева – председател на управителен съвет на Фондация „Надежда за нашите деца“
„ До този момент, нямахме служебен транспорт – беше много необходимо.“

А това е Младен Младенов – Денкича. Заедно със съмишлениците си обявяват инициативата за събиране насредства за купуването на превозното средство още през 2018-та година.

Младен Младенов – Президент на мотоклуб „Северозападни мотори“.
„Решихме да направиме това нещо, защото ние често гостуваме в тези домове и виждаме здравословното състояние на децата в тези домове.“

Така с много услия резултатът е на лице от няколко седмици. Момчетата закупуват специализирания бус, който е оборудван с всичко необходимо за превозването на децата от 4-те социални институции.

Младен Младенов – Президент на мотоклуб „Северозападни мотори“.
„Просто решихме, че тези деца може би е хубаво да отидат някъде на кино, театър,
дори някъде наблизко, да отидат да видят Белоградчишките скали, защото повечето от
тях са трудно подвижни. Просто ни стана мъчно за тях, все пак са деца и заслужават
добър живот. Ние също имаме деца, почти всички от нас.“

А трудните времена няма как да пречат на добрите дела.

Ирина Рачева – председател на управителен съвет на Фондация „Надежда за нашите деца“
„ Да, все още има такива хора, което е радостно, въпреки трудностите, които са около нас.“ „Искам да благодаря на всички дарители, които се отзоваха на дарението, на всички институции и организации на територията на град Видин и на приятелите от мотоклуба.


Всяко дарение е надежда за децата и младежите от социалните домове, а благотворителността е качество на хората със сърца.