Красимир Янков: „Приемам не участието на тези избори, като вот на недоверие към Корнелия Нинова“ (Добро утро, Северозапад)

Сподели в социалните мрежи:

В навечерието на изборите, кандидатът за председател на БСП Красимир Янко беше гост на Добро утро, Северозапад.

„Членовете на партията разбират какво е състоянието на партията и по места на национално ниво. Разбират необходимостта от промяна, защото няма дух във партията. А това е вследствие на тези четири години , в които реално нито идейна дискусия имаше, нито хората получиха подкрепа особено на последните месни избори,“ каза още той.

Янков, добави че по притеснителен е факта, че никой не е поставил въпросът на национално ниво за причините и за евентуални мерки, които ще се предприемат за да се спре отливът на членове от партията. Това е много тревожно и хората видяха пълното неглижиране от страна на ръководството.

Той заяви, че е особено притеснително напрежението между членовете на партията, което ескалира преди няколко дни при посещението на Корнелия Нинова. Според него това е недопустимо в навечерието на изборите.
Абсурдно е да се разделя по този начин партията.

„Аз съм дошъл във Видин и на първо място съм поискал да разговарям с месното ръководство, избраните общински съветници. Това е гръбнака на партията , тяхна е отговорността и на тях може да се разчитаме за мобилизация на партията.“

Красимир Янков е категоричен, че Видин трябва да бъде възприеман като пътя за Европа. Всички трябва да дойдат и да видят и усетят духа на Видин. Тази река, която е вратата към Европа.

Вижте цялото интервю

Може да харесате още...