За разлика от Видин във Враца панаир ще има

Сподели в социалните мрежи:

От 14-ти до 18-ти септември 2020 г. на панаирната площадка пред стадион „Христо Ботев“ ще се проведе 132-ят Врачански есенен панаир, съобщиха от Община Враца.

Панаир без концерти и бирарии ще има във Враца заради пандемията от коронавирус. В заявилите участие има и производители на натурална козметика, бижута и аксесоари от естествени материали. За поредна година в изложението на българските стоки и продукти ще се включат и производители на специфичното за Северна България ястие – крокмач.

След изключителния интерес от предходните издания и в тазгодишния панаир ще се проведе Фермерски пазар. На щандовете на производителите ще се предлагат екологично чисти млечни и месни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, хляб, специални селекции сиропи, вина и сокове.

Поради спазването на противоепидемичните мерки, в 132-ия есенен панаир няма да има бирарии и да се провеждат вечерни концерти, заради голямото струпване на хора. Анализ от миналогодишните издания на форума показват, че средният брой на присъстващите на един вечерен концерт е между 2 000 – 3 000 души, а в бирариите има голямо струпване на хора, което не кореспондира с въведените противоепидемични мерки.

Източник: Пресцентър на Община Враца

Може да харесате още...