Посланикът на Република Ирландия посети град Видин

Сподели в социалните мрежи:

Кметът на Видин прие посланика на Република Ирландия у нас Н. Пр. Майкъл Форбс, съобщиха от общинската администрация.

Визитата в Община Видин е по инициатива на Н. Пр. Майкъл Форбс. Д-р Цветан Ценков посрещна дипломата и му подари картина с емблемата на града – средновековната крепост „Баба Вида“. На срещата присъстваха и заместник-кметовете Десислава Тодорова и Светослав Скорчев.

По време на разговорите беше обсъдена темата за дипломатическите отношения между България и Ирландия, които датират от преди 30 години. Дискутирани бяха и възможностите за задълбочаване на контактите между двете държави, както и бъдещи бизнес отношения. Специално внимание бе обърнато на инвестициите, които се реализират във Видин, сред които строителството на магистралния път до София. Д-р Ценков запозна посланика с историята на Видин, след което гостът разгледа културно-исторически забележителности в града.

На 11 септември, от 11 часа Майкъл Форбс ще открие изложба с 22 панела – снимки и текст на български и английски език, посветена на ирландския писател Джеймс Джойс, която е подредена в Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин.

Източник: Пресцентър Община Видин

Може да харесате още...