Водач на лек автомобил е изправен на подсъдимата скамейка за пътен инцидент в района на с. Арчар

Сподели в социалните мрежи:

Районна прокуратура – Видин е предала на съд Е.К. по обвинение за извършено от него престъпление.

След 17:30 ч. на 07.03.2020 г., обвиняемият управлявал лек автомобил, като пътувал от с. Долни Цибър, област Монтана, за с. Ботево, област Видин. Движението било интензивно, имало много товарни автомобили и валял силен дъжд. Пътната настилка била мокра. При наближаването на с. Арчар, пред колата му имало три тира един след друг. Водачът видял знак „завой надясно“, като със скорост от около 70 км/ч. навлязъл в завоя.

Поради силен валеж, предното стъкло на автомобил било замърсено с вода и кал, отхвърляни от движещите се пред него тирове. Тъй като не виждал пътя, мъжът задействал чистачките, за да го измие по най-бързия начин. След това пръснал и течност за по-добра видимост. Действайки по този начин, обвиняемият нарушил правилата на Закона за движението по пътищата, тъй като не контролирал превозното средство, не се съобразил със скоростта на движение на същото, със състоянието на пътя и с конкретните условия на видимост. В резултат на това, при излизане от десен за него завой, загубил контрол на управлявания от него автомобил, като навлязъл в лентата за насрещно движение. Последвал удар с движещия се в нея лек автомобил, в който пътували две жени. Веднага след сблъсъка двете предни въздушни възглавници на автомобила на се отворили. След спадането им той излязъл от МПС и видял другата кола. Затичал се към нея и помогнал на пострадалите.

Няколко минути по-късно бил подаден сигнал на телефон за спешни повиквания за настъпилия пътен инцидент. Двете жени били транспортирани до болнично заведение в гр. Видин.
От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че на пострадалите били причинени средни телесни повреди – фрактури на горни крайници.
Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият е заявил, че се признава за виновен и е дал обяснение по случая.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Източник: Районна прокуратура-Видин

Може да харесате още...