Ирландския евродепутат Клер Дейли се обърна към протестиращите българи

Сподели в социалните мрежи:

Видео послание от ирландския евродепутат Клер Дейли към протестиращите българи в Брюксел, по повод Протест в Брюксел срещу престъпното управление на България. Ще останем обединени и силни в исканията си за промяна!

Скъпи приятели, наистина съжалява, че днес не мога да бъда с вас в Брюксел, във вашата много важна протестна акция, но с радост изпращам най-добри пожелания и силна подкрепа за вашите храбри усилия в опита ви да заведете под отговорност, тези които са на влас в България. От дълго време наблюдавам продължителната корупция на Бойко Борисов и неговия екип, и начина по който те се опитват да използват еврофондовете в своя полза, като са се намесили в Съдебната система и стоят зад назначаването на главен прокурор Иван Гешев и всички скандали, свързани с властните и безконтролните в българското общество, източвайки еврофондове, докато обикновените граждани живеят в най-бедната държава в ЕС. Толкова ми е приятно да видя българският народ да се надигне и да търси отговорност на виновните за това.

Дейли също заяви, че е свидетел от разстояние на масовите арести, на побоищата, както и, че усилията на Българската държавата не и доказват тяхната сила, а тяхната слабост.

Ирландския евродепутат допълни, че управляващите се страхуват от протестиращите и това трябва да обнадеждава българските граждани. Защото те са тези които могат да заведат собственият си политически елит към отговорност.
Евродепутата обясни, че е разочарована от ЕС и ЕК заради неспособността им да намесят. С критика, че Борисов е използвал връзките си в сърцето на ЕС, и хитро не се насочва към малцинствата, защото това би му навлякло гнева на Комисията.
Изказването си приключи с надежда, че ще успее да се включи с гражданите на някои от бъдещите протести.

Може да харесате още...