Почетен плакет за народния певец Любен Захариев

Сподели в социалните мрежи:

Дългогодишния солист на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ и носител на званието „Почетен гражданин на град Видин и общината“ Любен Захариев по повод излизането му в пенсия и големите му заслуги за съхранението и популяризирането на песенния фолклор на Северозападния региона получи почетен плакет .

На срещата с Любен Захариев в Общината присъства, кметът д-р Цветан Ценков и заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова. Народният певец благодари за признанието и вниманието от страна на общинското ръководство и сподели моменти от най-големите успехи в своята кариера, както и намерения, които смята да осъществи в близко бъдеще.

Любен Захариев има множество записи в Българското национално радио и Българската национална телевизия, концерти в страната и чужбина, участва в съвместен концерт с хор „Мистериите на българските гласове“, носител е на редица национални и международни награди, сред които златен медал от фолклорния фестивал „В планината на Орфей“ през 2015 г., плакет „Лауреат на вокалното изкуство“, връчен по време на Национална среща на най-добрите гласове в българската народна музика в гр. Калофер, 2017 г.; бил е ръководител на вокални фолклорни групи.

Името на Любен Захариев е записано в почетната книга на Николай Чапански „Най-известните изпълнители на народни песни и инструменталисти при БНР и БНТ“. Неговият глас е разпознаваем и уникален, а приносът му като пазител на народното творчество на нашия Видински край – неоценим.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...