Новини

Две партии поискаха оставката на председателя на парламента Караянчева

Сподели в социалните мрежи:

Опозицията поиска оставката на председателката на Народното събрание, но с два различни мотива.

От БСП искат Караянчева да си отиде заради скандала с барикадиралите се майки от „Изправи се.бг“ на Мая Манолова и скандалното им извеждане от парламента.

От ДПС обявиха друга причина за призива си тя да напусне поста на председател на парламента. От изявлението на лидера на движението стана ясно, че ще започнат консултации за инициирането й.

На няколко пъти лидерът на ДПС Карадайъ повдига въпроса за сигнал срещу един от членовете на ЦИК за несъвместимост с изпълнявана от него длъжност и призовава Караянчева да вземе отношение.

“Г-н председател, Вие допуснахте един патос на г-жа Караянчева от тази трибуна, който мисля, че не беше в нормалните рамки, но г-жо Караянчева, Вие много добре знаете, че заявихме още на 3 септември, ако разбирате и осъзнавате какво правите с вашето бездействие, и в конкретния случай и с вашите действия, Вие ще си подадете оставката .Тъй като Вие до днес не сте реагирала, не внасяте сигнал за съвместимост или несъвместимост тук в тази зала за разглеждане, в тази връзка ние ще предприемем консултации за оставката на председателя на Народното събрание, ще внесем такъв проект.”

, отсече Карадайъ.

БСП иска оставката на Цвета Караянчева сега и веднага и нищо друго не може да помогне, каза по-рано в декларация пък соцдепутатът Антон Кутев. Според него случилото се вчера е опит за физическо издевателство върху една група физически изтормозени граждани.

Източник: dariknews.bg