Интерактивна площадка учи децата на правилата за безопасност на движението

Сподели в социалните мрежи:

Новата придобивка се намира в детска градина „Синчец“ и бе открита от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова. На събитието присъства началникът на сектор „Пътна полиция“ Владимир Герасимов. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Директорът на детското заведение Мая Георгиева обясни, че новата площадка е изградена по проект, разработен от екипа на ДГ „Синчец“, модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“, в рамките на Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ на Министерството на образованието и науката. Общата му стойност е 3000 лв.

Борислава Борисова подчерта, че безопасността при движение по пътищата е актуална тема в гражданското общество и е важна задача на всички институции и на семейството.

“Ние трябва да се грижим за нашите деца. Подобно съоръжение ще ги обучи на правилата, за да могат да се чувстват сигурни на пътя и в същото време дисциплинирани и отговорни участници в движението“, каза тя.

Заместник-кмета благодари на екипа на детската градина и на фирмата за отличното изпълнение на проекта.
Най-вълнуващият момент бе практическата демонстрация по безопасност на движението в реална среда, представена от децата на четвърта група „Лястовичка“. Една част караха велосипеди, а други бяха в ролята на пешеходци. Всички участници в движението разпознаваха пътните знаци и се ориентираха в маркировката.

Площадката е оборудвана с макетни варианти на пътища, кръгово кръстовище, велосипедни алеи, пешеходни пътеки, светофар и пътни знаци.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...