До края на ноември се удължава епидемична обстановка

Сподели в социалните мрежи:

Министерският съвет прие Решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 октомври 2020 г. до 30 ноември 2020 г.

Пандемията продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.

В България към 19.09.2020 г. са съобщени 18 733 заболели и 753 починали от COVID-19. У нас продължава неблагоприятното развитие болестта, обуславяща се от висока смъртност от инфекции, причинени от новия коронавирус, на фона на намаляваща заболяемост и запазване степента на болнично лечение на заболели с умерена и тежка клинична картина.

Удължаването на извънредната обстановка и прилагането на противоепидемичните мерки в страната цели намаляване въздействието на COVTD-19 върху общественото здраве и здравната система. Това е особено важно за опазване здравето и живота на лицата с повишен риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване – възрастни, хора с хронични и онкологични заболявания и имунокомпрометирани състояния, в условия на едновременно разпространение на сезонен грип и COVID-19.

Източник: dariknews.bg

Може да харесате още...