Новините МС

Любопитно: Сектата на Асасините

Сподели в социалните мрежи:

Сектата известна като асасини, развива диктаторска структура, копирана от почти всички следващи тайни общества, включително илюминатите.

Тези убийци са толкова позорно известни, че дори и днес самото им име е синоним на терор и внезапна смърт.

Твърди се, че името произлиза от хашиша, който членовете на сектата пушат като подготовка за убийствата. Убийците от сектата, които са учени, че убийството е религиозен дълг, стават известни като хашшаши ,което с времето става просто асасин. Някои изследователи смятат, че то може да е произлязло от арабската дума асасеен, означаваща

,,пазител на тайните‘‘.

Основателят на асасините е Хасан ибн Сабах , той получава достъп до езотерично познание. След като е хванат в скандал с кражба на пари, Хасан е принуден да бяга от Персия за Египет, където допълнително се запознава с древни тайни, включително и много добро познание на ‚юдейския Кабал.

По времето на пребиваването си в Египет, той може би е формирал плановете си за сформирането на своята секта, докато е изучавал организацията и практиките на Великата ложа на Кайро. Тази ложа е хранилище на древно познание и мъдрост, предавани от времето на Адам, НОЙ, Аврам и Мойсей. Членовете усъвършенстват техниките, използвани векове по късно от Вайсхаупт, за да организира илюминатите. Тук Хасан усвоява двуличната тактика, тъй като членовете твърдят, че са едновременно мюсюлмани и християни.

Култът на убийците на Хасан започва съществуването си около 1094г. По висшите посветени са учени на тайните доктрини на асасините, една от които е ,,нищо не е вярно и всичко е позволено‘‘ фраза която напомня ,,Прави каквото ти искаш, ще е целият закон‘‘. И накрая догмата на асасините, че целта оправдава средствата, може да е предшественик на същата философия, която преминава в илюминатите и франкмасонството. Властта на асасините се увеличава, и култът се хвали с поредица от крепости, простиращи се по цяла Персия и Ирак.

Трябва да се отбележи, че има дребни различия между средностатистическия войн от тамплиерите и от асасините. И двете групи са пълни с брутални и кръвожадни мъже, които правят това което им се казва. Както е и с бъдещите илюминати, единствено водачите им знаят истините за техните Ордени. Убийствената природа на асасините се доказва от техния провал. Хасан е убит от сина си Мохамед, който пък е отровен от собствения си син, който научил за плана на Мохамед да го убие. Към 1250г. монголските орди са заловили последната крепост на асасините, на практика изличавайки ордена. Според някои изследователи е възможно групи асасини да продължават да съществуват и до днес в Близкия Изток.