Вицепрезидентът към българите в чужбина: Да съберем късчетата на будната Родина

Сподели в социалните мрежи:

Инициативата „Будната България“ ще се превърне във виртуален форум на родовата и културната памет на българина

Като продължение на увенчалия се с успех виртуален форум „Голи са без книги всички народи“ по случай 24 май, вицепрезидентът Илияна Йотова обявява инициативата „Будната България“. Целта ѝ е да насърчи деца, младежи и възрастни от българските общности зад граница да изразят своята връзка с България, с нейното минало и бъдеще. Те могат да разкажат или покажат всичко, което ги зарежда със сила и самочувствие, че са българи – например любимо място в Родината, предадените през поколения традиции, паметта на своя род, прояви, поддържащи българския дух зад граница.

Всички желаещи да се включат могат да го направят, като изпратят видео запис, не по-дълъг от 3 минути. За сцена на виртуалния форум вицепрезидентът Йотова отново предоставя своя канал в ютуб и официалната си страница във фейсбук. „Чрез видео материалите като с камъчета от мозайка ще сглобим образа на България на всички – будната България“, посочва Илияна Йотова.

Партньори на „Будната България“ са Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН и Българското национално радио.

Източник: ПРЕССЕКРЕТАРИАТ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Може да харесате още...