И полицаите на протест, ако нямат увеличение на заплатите

Сподели в социалните мрежи:

Протестни действия готвят полицаите. Служителите на МВР са гневни защото искат увеличение на заплатите.

,,Успяхме да постигнем компенсирането на извънредния труд на колегите – това касае оперативни работници, районни инспектори и голяма част от колегите. Досега те ползваха почивни 12 дни от годината, които компенсираха по някакъв начин“

, заяви Илия Хрисимов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Беше видно, че не се оценява труда на служителите на МВР с въпросното постановление, с което бяха увеличение заплатите на въпросните 34 агенции с 30%. Искаме да видим какво е състоянието в МВР. Основната заплата на един полицай е около 900 лв с миналогодишното увеличение. Оттук насетне има някои добавки, които могат да му докарат една чиста заплата от около хиляда лева. Един служител с 20-годишен стаж взима чисти пари 1200 лв. Съботно-неделният труд е изключително лошо заплатен – 10 стотинки на час, коментира Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Увери също, че служителите на МВР са разгневени от системното пренебрежение спрямо тях и подчерта, че те са готови за протестни действия.

Стигне ли се до протести, категорично ще разграничим нашите искания от тези на сегашния протест. Вътре в МВР няма вътрешно напрежение. Но това отношение на държавата към служителите ги разгневи. Нашите адмирации към служителите на МВР, които обслужват гражданите през тези тежки месеци на коронакризата. Не мисля, че тези хора трябва да бъдат поставени под отрицателен знак, каза още заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Източник: Bulgaria ON AIR.

Може да харесате още...