Новини

Караянчева пусна журналисти при депутатите

Сподели в социалните мрежи:

Председателят на парламента Цвета Караянчева , както беше обещала при последното си посещение във Видин обяви, че ще бъде разрешен достъпът на журналисти до народните представители.

До това решение се стигна след серия сигнали от журналисти, отразяващи работата на Народното събрание, които бяха разпратени до всички институции:

Последното, което можем да искаме, е да пострада качеството на вашата работа. Вие знаете, че имате достъп, както до пленарна зала, имате достъп тук до тази трибуна, има и конферентна зала, но от днес ще отворим и турникета, който е над нас, помещението, което се води като клуб на народни представители, посочи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Според нея така качеството на информацията, която ще получават журналистите ще бъде по-директна.

Огромната ми молба само ще бъде – ще ви направим баджове, за да може да се отличавате, и съответно, ще ви помоля да носите маски през цялото време в помещенията на Народното събрание, каза тя.

Цвета Караянчева отказа да коментира случващото се в БСП. Вчера шестима депутати напуснаха парламентарната група на левицата, а петима от тях и партията

Източник: https://www.parliament.bg/