Нинова поиска шестимата отцепници да напуснат парламента

Сподели в социалните мрежи:

Днес на брифинг в парламента Корнелия Нинова коментира пред медиите, заедно с всички депутати от парламентарната група на левицата, постъпилите заявления за напускане на парламентарната група от страна на Красимир Янков, Димитър Стоянов, Николай Иванов, Георги Андреев, Лало Кирилов и Валери Жаблянов. Тя поиска отцепилите се депутати от парламентарната група да напуснат парламента и да освободят място за следващите от листите на левицата.
Нинова смята, че мотивите им за напускане не са ценностни, а властови.

Докато бяха членове на Националния съвет не виждаха ценностни различия с партията и стояха в нея, а сега, когато вече не са на ръководни постове – напускат партията. Сигурни сме, че ако бяха избрани за членове на Националния съвет нямаше да го направят, коментира Нинова.

Тя припомни, че за водачите на тази група оценката я е дала партията с проведения пряк избор за председател на 12 септември. Г-н Жаблянов получи 760 гласа от 53 795, а г-н Янков 1117 от 53 795. Мисля, че това е категорична оценка на досегашната им работа, дадена от партията, заяви Нинова.

Заявката, че оттук нататък ще бъдат независими депутати, за да представляват своите избиратели и да не ги излъжат в очакванията им не отговаря на истината, тъй като организациите от областите, където са избрани за депутати, късно снощи и днес се произнесоха – искат незабавно тези депутати да напуснат и парламента, ако наистина изборът им е въпрос на морал, каза Нинова.

Според нея това поведение е обидно за десетките хиляди социалисти в страната, които вярват в идеите и членуват в партията и допълни, че в момента те не представляват никого, освен себе си.

Източник: https://www.parliament.bg/

Може да харесате още...